مهندس حبیب الله یگانه، عضو هیئت‌ مدیره گروه شرکت‌ های سی‌ دلف و عضو انجمن پایانه‌داران بنادر ایران: بخش خصوصی می‌ تواند طلایه‌دار توسعه زیرساخت‌ های کشور باشد.

مهندس حبیب الله یگانه، عضو هیئت‌ مدیره گروه شرکت‌ های سی‌ دلف و عضو انجمن پایانه‌داران بنادر ایران: بخش خصوصی می‌ تواند طلایه‌دار توسعه زیرساخت‌ های کشور باشد.

گروه شرکت‌های سی‌دلف به‌عنوان یکی از شرکت‌های موفق در زمینه  خدمات دریایی و بندری؛ همچنین پایانه داری نفتی در استان هرمزگان شناخته می شود. دستاوردهای این مجموعه را در سال ۹۸ چگونه می‌بینید؟ آیا شرکت شما توانسته است به اهدافی که امسال برای خود تعیین نموده دست یابد؟

با یاد و نام خدا. گروه شرکت های سی دلف در سالی که گذشت ضمن تلاش برای ارتقاء کیفیت خدمات رسانی، عمده توجه خود را به گسترش، توسعه و بازسازی توانمندی ها چه در بخش ارائه خدمات و چه در بخش های زیرساختی معطوف نموده است. با توجه به مسائل موجود در جامعه و مشکلات ناشی از تحریم های ناجوانمردانه در زمینه های زیربنایی کشور این گروه به این باور رسید که باید به‌عنوان بخش خصوصی تلاش خود را معطوف به گسترش زیرساخت های مورد نیاز کشور نماید. این شرکت با نگرش به آینده و توجه به فرصت های پیش رو اهدافی را متناسب با موقعیت اقتصادی کشور پیش بینی کرد. در کنار گسترش فضای زیرساختی، این گروه ارتقا، گسترش و نوآوری در عرصه خدمات رسانی به مشتریان را به‌عنوان مهم‌ترین اهداف خود در نظر گرفت که به حمدالله به این مهم دست پیدا کردیم .

در مجموعه سی دلف با ایجاد زیرساخت هایی مانند انبار CFS و سردخانه ۳۵۰۰ تنی که تا دمای ۲۰- درجه قابل تنظیم است و همچنین ارائه خدماتی برای کانتینرهای پر و خالی چه در بخش کانتینرهای یخچالی و چه سایر انواع کانتینرها توانستیم جامعترین خدمات را به مشتریان خودمان ارائه بدهیم. سایت کانتینرهای یخچالی شرکت سی دلف در مجموعه بندر بین المللی شهید رجایی بندرعباس بی‌نظیر است. از سویی دیگر با توجه به گسترش نیازهای مشتریان ما زیرساخت‌های نرم‌افزاری و اصلاح برخی معایب که منجر به کند شدن فرآیند نگهداری و انتقال کانتینرها می شد را در دستور کار خود قراردادیم .

به‌عنوان ‌مثال در بخش خدمات کانتینری شرکت خدمات دریایی و بندری سی دلف ساختارهای ارتباط با مشتریان دگرگون و با بهینه‌سازی بسترهای ارتباطی سرعت و دقت انتقال اطلاعات به مشتریان چند برابر شده است. با توجه به تغییرات سریع فضای مجازی و توسعه یافتن هرروزه اینترنت ما در شرکت سی‌دلف به این باور رسیدیم که برای حفظ پیشرو بودن در ارائه خدمات باید همراه با تکنولوژی تغییر یابیم. شرکت خدمات دریایی و بندری سی دلف اولین شرکتی بود که در جهت بومی سازی نرم افزار یکپارچه خدمات دریایی و بندری گام برداشت و آن را در منطقه ویژه کانتینری خود عملیاتی نمود. در سایر بخش های مجموعه نیز، با تأکید بر شعار سال ۱۳۹۸ که توسط مقام معظم رهبری با عنوان رونق تولید ملی تعیین‌شده؛ گروه شرکت‌های سی دلف تلاش نمود تا هرچه بیشتر با شرکت‌های داخلی به تعامل بپردازد تا نیازهای تجهیزاتی و عملیاتی شرکت از طریق این شرکت‌ها برطرف شود .

با افتخار می‌توانیم اعلام کنیم که عمده تأمین‌کنندگان کالا و خدمات برای مجموعه سی‌دلف از بین شرکت‌های موفق داخلی انتخاب‌شده‌اند. به‌خصوص در بخش پایانه نفتی شرکت سی‌دلف قشم می‌توانیم حضور تولیدات داخلی را مشاهده کنیم که باکیفیتی مشابه جایگزین اقلام خارجی شده است.

* شرایط حال حاضر کشور ایجاب می‌کند که در بخش ذخیره‌سازی انرژی قدم‌های بزرگی برداشته شود. شرکت سی‌دلف تا چه حد توانسته است با این نگرش در جهت گسترش زمینه‌های انتقال انرژی قدم بردارد؟ به‌خصوص اینکه در زمینه فرآورده‌های سبک نیاز به زیرساخت‌های تازه‌ای در منطقه احساس می‌شود.

به نکته خوبی اشاره کردید. نیاز به زیرساخت‌هایی مانند مخازن نگهداری از فرآورده‌های نفتی سبک به‌شدت در منطقه احساس می‌شود. از سویی کشور باید در جهت ایجاد ارزش‌افزوده از نفت و مشتقات آن قدم بردارد. باید بپذیریم که این مقوله حساس و مهم تنها با سرمایه‌گذاری دولتی میسر نشده و نخواهد شد. چنانچه بخش خصوصی با موانع جدی در این زمینه روبه‌رو نشود قطعاً می‌تواند در این بخش یاری‌رسان دولت باشد. ایجاد زیرساخت‌هایی مانند مخازن مناسب فرآورده‌های نفتی اعم از سبک و سنگین نیاز به برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری بلندمدت دارد. ما در گروه شرکت‌های سی‌دلف خوشبختانه با الطاف خداوند متعال در زمینه توسعه پایانه‌های نفتی و افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی مشتقات و فرآورده‌های نفتی توانستیم فاز دوم پایانه نفتی سی‌دلف قشم را به بهره‌برداری برسانیم و اکنون با اضافه شدن ۶ مخزن ۶۰۰۰ مترمکعبی، این پایانه به حداکثر ظرفیت ۴۶۰۰۰ تنی پیش‌بینی‌شده خود رسیده است.

احداث مخازن با سقف شناور نیازمند توسعه زیرساخت‌های بسیاری مانند پمپ خانه ویژه فرآورده‌های سبک، سکوهای بارگیری و تخلیه فرآورده‌های سبک، تجهیزات انتقال فرآورده به دستگاه‌های نفتکش و شناورهای دریایی است که خوشبختانه در سال گذشته کلیه این موارد در پایانه نفتی ما به بهره‌برداری رسیده است. از سویی دیگر، برای صرفه‌جویی در زمان و افزایش سرعت فرآیندهای اداری، آزمایشگاهی مجهز با تجهیزاتی به‌روز در مجموعه ساخته‌شده است که در کاهش زمان انتظار مشتریان نقشی اساسی دارد. با استفاده از نرم‌افزارهای مانند OPTMS نظارت و کنترل کلیه فعالیت‌های منطقه عملیاتی به صورتی دقیق انجام می‌شود. همچنین ارتباط مستقیمی بین شبکه پایانه نفتی واقع در اسکله شهید رجایی و پایانه نفتی اسکله کاوه قشم برقرارشده است که دستاورد بزرگی در جهت تسهیل، هماهنگی و سرعت بخشیدن به عملکرد این دو بخش خواهد بود.

ما در شرکت سی‌دلف قشم تلاش کردیم تا همراه با ارائه خدماتی متنوع و جامع، قدم‌هایی در جهت ایجاد ارزش‌افزوده برای فرآورده‌های نفتی نیز برداریم. در پایانه نفتی ما امکان ترکیب مواد و تولید فرآورده‌های جدید (Customized Blending ) برای مشتریان ویژه نیز وجود دارد.

* متأسفانه در سال گذشته شاهد حوادث ناگواری در برخی از پایانه‌ها  بودیم. شما برای جلوگیری از این حوادث احتمالی چه تمهیداتی اندیشیده‌اید؟ آیا شرکت سی‌دلف قدم‌هایی در جهت ایجاد امنیت و افزایش ایمنی کار برداشته است؟

خوشبختانه شرکت سی‌دلف یکی از قوی‌ترین بخش‌های امنیت و HSE را داراست. با توجه به اهمیت نیروی انسانی در تمامی فرآیندهای انتقال و ذخیره‌سازی جدا از امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای جلوگیری از هر نوع خطر احتمالی، ما سرمایه‌گذاری بزرگی بر روی نیروی انسانی بخش‌های مختلف انجام دادیم تا با ارتقاء دانش فنی پرسنل ایمنی و آتش‌نشانی ریسک‌های خطر را به صورتی کاملاً کنترل‌شده مدیریت کنیم. به همین جهت مانورهای آتش‌نشانی با حضور نمایندگانی از مرکز HSE و آتش‌نشانی بندر شهید رجایی و بندر خلیج‌فارس انجام‌شده تا مطمئن شویم برای لحظات بحران آمادگی کامل داریم. در همین راستا همکاران ما در بخش‌های مختلف مدیریتی تمامی تلاش خود را می‌کنند که فرهنگ ایمنی و بهداشت را به صورتی کامل و جامع پیاده‌سازی کنند.

قطعاً بخش بزرگی از زمینه‌های ایجاد ایمنی شامل سخت‌افزارهای بحران می‌شود که در این زمینه نیز شرکت سی‌دلف یکی از مجهز‌ترین سایت‌های نفتی در منطقه است. در همین راستا ما یک سیستم یکپارچه و جامع اطفاء حریق راه‌اندازی کردیم که در فاز یک و دو به مرحله اجرا رسیده است. کلیه مخازن این مجموعه مجهز به رینگ‌های اطفاء حریق آب و فوم هستند و خوشبختانه می‌توانیم بگوییم که ریسک خطر در محوطه سی‌دلف قشم بسیار پایین است و در صورت به وجود آمدن شرایط اضطراری نیز کلیه تجهیزات برای کنترل و برطرف نمودن خطر در مجموعه وجود دارد.

* شما در صحبت‌های خودتان به اسکله کاوه قشم نیز اشاره کردید. با توجه به این نکته که پورت اپراتوری اسکله کاوه قشم نیز به شرکت سی‌دلف محول شده است شما چه چشم‌اندازی برای این اسکله می‌بینید؟

اسکله کاوه قشم، دریکی از بی‌نظیرترین و طلایی‌ترین نقاط ارتباطی در خلیج‌فارس واقع‌شده است. این اسکله با آبخوری حدود ۱۹ متر در نزدیکی مهم‌ترین کریدورهای دریایی قرار دارد. این اسکله با توجه به نیاز سرمایه‌گذاری می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین اسکله‌های خاورمیانه تبدیل شود. قطعاً پس از گذار از تحریم‌ها فرصت‌های طلایی بسیاری وجود دارد که باید از همین امروز برای آنها برنامه‌ریزی کرد. این بندر هم‌اکنون مرکز واردات و پذیرای کشتی‌های باری از هند و سایر کشورها با محموله‌های برنج و مایحتاج عمومی است. شرکت سی‌دلف قشم با سرمایه‌گذاری در این اسکله تاکنون زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بسیاری را برای این مجموعه فراهم کرده است؛ اما برای بهینه‌سازی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های اسکله کاوه به حمایت‌های بیشتر سایر بخش‌های دولتی نیز نیاز هست. برای رسیدن به یک توسعه پایدار، بخش خصوصی نیاز دارد تا از طرف بخش دولتی موردحمایت قرار بگیرد و حداقل برخی مشکلات ناشی از روندهای اداری از مقابل آن برداشته شود. فعال کردن بندر کاوه قشم یک فرصت بزرگ برای کشور است تا بتواند از ظرفیت‌های جزایر خود به بهترین شکل استفاده کند. به‌عنوان یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی می‌توانم بگویم حتی از بدترین شرایط می‌توان بهترین استفاده‌ها را کرد و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. همان‌گونه که ما در گروه شرکت‌های سی‌دلف در تمامی این سال‌ها تلاش کردیم آنچه به نظر غیرممکن می‌رسید را ممکن کنیم. اکنون زمان آن است که به‌جای سکون و سکوت به فعالیت بپردازیم و زمینه را برای فرصت‌های پیش رو مهیا کنیم.

تاریخ ثبت خبر : شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸